Передплата 2024 ВЗ

Зеленський зробив Євросоюзу цікаву пропозицію

Президент Володимир Зеленський заявив, що для України зараз дуже зручний момент для вступу в Європейський Союз після виходу Великої Британії із блоку.

Як повідомляє «Європейська правда», про це він заявив під час свого виступу на Всесвітньому економічному форумі у Давосі.

«Ми бачимо своє майбутнє у ЄС. Що має зробити ЄС? Просто взяти Україну в ЄС, це дуже складні речі, хоча це дуже прості рішення. Ми підписали угоду про асоціацію, ми підтримуємо курс в ЄС, але ми повинні розуміти, що не тільки Україна повинна і хоче в ЄС. Багато країн ЄС нас підтримують і бачать майбутнє України в ЄС поруч з собою, як рівноправного партнера. Але Європейський Союз, деякі країни ЄС, також повинен хотіти залучити Україну в ЄС», — сказав Зеленський.

«Питання не в тому, коли ми будемо в ЄС. Питання — який статус буде в України в ЄС, яке буде ставлення до нашої країни. Ставлення як до потужного гравця, як до країни, яку поважають, чи на яку дивляться зверху вниз? І мені здається, що зараз дуже зручний момент. Одна велика країна зробила exit, можливо для України настав час зробити enter», — додав український президент.

Схожі новини