Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Працівниці Уманської міськради заявили про сексизм нардепа Яценка й показали образливі листування

  • 22.01.2020, 16:28
  • 962

Працівниці виконавчого комітету Уманської міської ради записали звернення до Верховної Ради, в якому звинуватили народного депутата Антона Яценка у сексизмі, образах та тиску.

Відеозвернення жінки розмістили на YouTube, передає ТСН.

Однією з ініціаторок звернення стала секретар Уманської міської ради Людмила Кирилюк.

«Ми, жінки, що працюють в органах місцевого самоврядування, вважаємо негідним поведінку народного депутата Антона Яценка. У своїх кишенькових інтернет-ресурсах він поширює брехливу інформацію про жінок-співробітників міської ради. Це прямий тиск, в тому числі за статевою ознакою», — йдеться в їхньому зверненні.

Водночас у відео є скріншоти листувань депутата з представницями міськради. На них нібито Яценко обзиває жінок, звинувачує у інтимних зв’язках з керівництвом та погрожує пресою.

Працівниці Уманської міськради звернулися до комітету з питань депутатської етики Ради із проханням розібратися у справі. Там вважають дії Яценка спробою тиску на органи місцевого самоврядування напередодні місцевих виборів.

Зазначимо, Яценко у подібний скандал потрапляє не вперше. У лютому 2018 року нардеп висловив впевненість, що комунікаційниця Громадського руху «Чесно» Юлія Решітько отримала роботу «через ліжко». Вона вже прокоментувала нову історію з Яценком.

Схожі новини