Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Адвокат Януковича Бабіков призначений у ДБР незаконно: опубліковано докази

  • 22.01.2020, 11:58
  • 588

Адвокат Януковича Олександр Бабіков знав про те, що стане заступником Державного бюро розслідувань ще до оголошення конкурсу.

Про це повідомила народний депутат з фракції «Голосу» Олександра Устінова на своїй сторінці у Facebook, передає телеканал «Прямий».

Вона також опублікувала документи, які підтверджують порушення при призначенні Бабікова у ДБР.

«Перший документ — це офіційний витяг по адвокату Бабікову, в якому написано, що він припинив свою адвокатську діяльність 28 грудня. От тільки незадачка — документ — витяг з сайту ДБР про оголошення конкурсу датований 29 грудня», — написала депутат.

«Тобто Бабіков припинив свою адвокатську діяльність ще до того, як конкурс був взагалі оголошений, хоча по закону „Про адвокатуру та адвокатську діяльність“ мав би це зробити у 3-денний термін після вступу на посаду. Але як бачите, був такий впевнений, що ще до конкурсу відмовився від своєі роботи і адвокатськоі діяльності! Мабуть чисто „випадково“, з надією на майбутнє. І нехай після цього нам знову розказують, що конкурс за 3 дні в новорічні свята був проведений не під адвоката Януковича», — продовжила Устінова.

«І вуаля третє фото — брехня ДБР, керівництво якого почало робити вигляд, що конкурс оголосили саме 28 грудня, а не 29, хоча це суперечить їх же офіційному документу», — підсумувала політик.

Нагадаємо, колишнього адвоката експрезидента України Віктора Януковича — Олександра Бабікова — призначено першим заступником керівника Державного бюро розслідувань Ірини Венедиктової.

Схожі новини