Передплата 2024 ВЗ

В Англії, Вельсі, Нідерландах і Люксембурзі скасували арешти активів Газпрому, накладені за позовами Нафтогазу

Арешти і забезпечувальні заходи на активи “Газпрому” в Англії і Вельсі, Нідерландах і Люксембурзі, накладені за позовами “Нафтогазу”, зняті.

Про це йдеться в повідомленні «Газпрому», яке цитує федеральне агентство ТАСС, пише УНН.

Холдинг зазначає, що зобов’язання суду (Undertakings) «Газпрому», South Stream Transport B.V. і Blue Stream Pipeline Company B.V. були припинені наказом суду в Англії від 14 січня 2020 року. Юридична компанія «ДЛА Пайпер Лондон» підтвердила, що це є достатнім для припинення зобов’язань суду в Англії.

Крім того, адвокати «Нафтогазу» направили 10 січня листи на адресу адвокатів «Газпрому» і нідерландських компаній групи «Газпром» про зняття арештів в Нідерландах. «ДЛА Пайпер Амстердам підтвердили, що це є достатнім для зняття арештів в Нідерландах», — наголошується в повідомленні.

Що стосується активів в Люксембурзі, то 11 січня «Нафтогаз» і «Газпром» підписали акти про відкликання вимоги щодо арештів від 15/22 лютого і 26/31 липня 2019 року. Адвокати «Нафтогазу» 13 січня 2020 року направили листи на адресу люксембурзьких банків і компаній, щодо яких були прийняті арешти 15/22 лютого і 26/31 липня 2019 року. «Arendt & Medernach підтвердили, що ці дії є достатнім для зняття арештів в Люксембурзі за умови зняття банками і компаніями обмежень, накладених ними на підставі арештів», — йдеться в повідомленні.

Зняття арешту було частиною пакетної угоди, яку «Газпром» і українська сторона підписали в ніч на 31 грудня. Угода передбачає відкликання всіх арбітражних і судових позовів один проти одного, з яких не прийнято остаточні рішення, і відмова в майбутньому від усіх можливих претензій за контрактами на поставку і транзит від 19 січня 2009 року. За умовами угоди, «Газпром» виплатив Україні 2,9 млрд доларів в рамках виконання рішення Стокгольмського арбітражу.

Схожі новини