Передплата 2024 «Добрий господар»

В СБУ і РНБО назвали пріоритетом розслідування катастрофи українського літака в Ірані

  • 19.01.2020, 16:34
  • 736

Голова Служби безпеки України Іван Баканов заявляє, що для очолюваного ним відомства пріоритетом є розслідування та встановлення причинно-наслідкового ланцюгу подій катастрофи літака МАУ в Ірані

Про це сайт йдеться у повідомленні на сайті СБУ.

«8 січня 2020 року стало чорним днем в історії України та усього світу. Жахлива трагедія в Ірані забрала життя одинадцяти наших співвітчизників. І суспільство вимагає відповідей щодо дійсних причин цього горя та притягнення усіх винних до відповідальності. Для СБУ розслідування та встановлення причинно-наслідкового ланцюгу подій цієї катастрофи є пріоритетом», — наголосив Голова СБУ Іван Баканов.

При цьому він додав, що українці мають почуватися захищеними у кожному куточку світу, незалежно від обставин. Секретар РНБО Олексій Данілов, своєю чергою, на своїй сторінці у Facebook також пообіцяв розслідувати збиття українського літака в Ірані.

«Глибокі співчуття рідним та вічна пам'ять загиблим. А наша робота не зупиниться до повного з'ясування обставин трагедії і покарання винних», — написав Данілов.

Сьогодні до Києва доправили борт з тілами загиблих українців. Його зустрічали президент України Володимир Зеленський, прем’єр-міністр Олексій Гончарук, голова Верховної Ради Дмитро Разумков та інші високопосадовці, а також співробітники МАУ й багато інших людей.

Схожі новини