Передплата 2024 «Добра кухня»

Фінансування НСЖУ дорівнює трьом зарплатам заступника Бородянського, - Сергій Томіленко

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко дорікнув міністру культури, молоді та спорту Володимиру Бородянському, що фінансування НСЖУ дорівнює трьом зарплатам його першого заступника Анатолія Максимчука.

Про це написав сам Сергій Томіленко на своїй сторінці у Facebook.

Спочатку голова спілки заявив, що держава виділяє на НСЖУ грошей, як дві зарплати Максимчука. Але його виправив Бородянський — він написав у Telegram, що є «прихильником точних цифр», і уточнив, що в його заступників місячна зарплата від 90 до 108 тисяч, натомість фінансування державою НСЖУ складає 1 млн 250 тис. гривень.

Дякую міністру культури Володимиру Бородянському за прихильність до точних цифр. Визнаю, що сьогодні під час презентації закону про боротьбу із дезінформацією був схвильований раптовими прямими закидами міністра на мою адресу, тому я погарячкував із коментарем. Уточнюю: річне державне фінансування НСЖУ дорівнює не двом, а ТРЬОМ заробітним платам першого заступника міністра. Джерело — декларації чиновника за грудень", — відповів Бородянському Томіленко.

Нагадаємо, міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський та його заступники задекларували сукупний розмір своєї грудневої зарплати на суму понад 2 мільйони гривень.

Зокрема перший заступник міністра Анатолій Максимчук отримав у грудні 405 072 грн.

Схожі новини