Передплата 2024 ВЗ

АМКУ рекомендує знизити ціни на опалення і гарячу воду через здешевшання газу

  • 17.01.2020, 18:28
  • 814

Антимонопольний комітет України (АМКУ) рекомендував теплопостачальним підприємствам щомісяця, починаючи з січня, знижувати споживачам нарахування за опалення і гарячу воду до кінця опалювального сезону.

У повідомленні відомства говориться, що підставою для зменшення нарахувань є зниження більш ніж на 20% ціни на природний газ, яка є основною складовою собівартості теплової енергії, передає УНІАН.

Зазначається, що теплопостачальні компанії та органи місцевого самоврядування мають вжити заходів щодо зміни розміру нарахувань за опалення і гарячу воду протягом опалювального періоду 2019/2020 року у зв'язку зі зменшенням ціни на природний газ. Крім того, теплопостачальні компанії та органи місцевого самоврядування повинні забезпечити своєчасне інформування споживачів про вжиті заходи щодо зміни розміру нарахувань за опалення і гарячу воду, а також здійснити в повному обсязі перерахунок всім категоріям споживачів за надані або надані не в повному обсязі або неналежної якості послуги, враховуючи умови аномально теплої зими.

Нагадаємо, наприкінці листопада президент України Володимир Зеленський заявив, що тарифи на опалення для населення повинні бути знижені вже в грудні. 24 грудня Кабмін надав можливість теплопостачальним підприємствам зменшити чинні тарифи на тепло в залежності від ринкових цін на газ.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук пояснив, що це рішення дозволить вже в грудні на 30% зменшити суми в платіжках за комунальні послуги. Після цього ряд теплопостачальників та голів органів місцевого самоврядування заявили про зниження нарахувань за тепло та гарячу воду на 20−30%.

Схожі новини