Передплата 2024 «Добрий господар»

Гончарук написав заяву про відставку

  • 17.01.2020, 09:53
  • 783

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук написав заяву про відставку.

Про це свідчить пост Гончарука у Facebook, Офіс президента у Facebook, передає Українська правда

«Я прийшов на посаду — виконувати програму президента. Він є для мене взірцем відвертості та порядності. Проте, щоб забрати будь-які сумніви нашої поваги та довіри до президента, я написав заяву про відставку та передав її президенту з правом внесення в парламент.

Він — людина, якій українці висловили безпрецедентну довіру. І він має повне право оцінювати ефективність кожного члена своєї команди, що змінює країну".

«Президент України отримав подане прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком прохання про відставку. Глава держави розгляне зазначену заяву. Про результати розгляду Офіс президента повідомить окремо», — заявили в ОПУ.

Згідно зі статтею 15 закону про Кабмін, прем’єр-міністр має право заявити Верховній Раді про свою відставку — і парламент має розглянути це питання не пізніше, ніж на 10-й день після надходження заяви про відставку, якщо вона надійшла під час чергової сесії Верховної Ради, і не пізніше першого пленарного тижня наступної чергової сесії, якщо така заява надійшла у міжсесійний період.

Прем’єр-міністр звільняється з посади з дня ухвалення рішення про його відставку на пленарному засіданні Верховної Ради. Рішення парламенту про відставку прем’єра має наслідком відставку всього складу уряду.

Схожі новини