Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

“Обшуки трактую як спробу тиску на мене”

Керівник Галицької митниці Володимир Цабак пояснює «візит» ДБР помстою колишніх звільнених колег

Працівники Державного бюро розслідувань провели обшуки у приміщенні Галицької митниці, що у Львові (структура об'єднує Івано-Франківську, Львівську та Тернопільську області). Деталі обшуків наразі не розголошують, але відомо, що вони відбувалися на підставі рішення Печерського суду Києва.

ДБРівці працювали у рамках кримінального провадження «з метою виявлення відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

39-річний керівник Галицької митниці Володимир Цабак (його призначили на посаду у листопаді 2019 року) в інтерв’ю для zaxid.net сказав, що було сім обшуків: один — на роботі, ще шість вдома у нього та його родичів. Обшуки проводила група із 30 осіб — 15 співробітників територіального управління ДБР Києва та 15 співробітників прокуратури Київської області.

«Офіційним приводом став запис у моїй трудовій книжці від 2001 року, — пояснив пан Цабак. — Правоохоронці припускали, що з цим записом щось негаразд і це, нібито, потрапляє під дію ст. 358 К К України — підроблення документів. Водночас йдеться про події дуже давні, однак чомусь вони стали підставою для бурхливої діяльності правоохоронців. Під час обшуків ні в мене, ні у членів моєї родини не вилучали жодних коштів. Жодної гривні, долара, євро чи іншої валюти. Мого телефону, комп’ютера чи інших носіїв інформації — теж не вилучали. Теперішні події трактую як спробу тиску на мене. До речі, голова Державної митної служби Максим Нефьодов теж назвав цей інцидент «фейковою справою».

Володимир Цабак припускає, що за цією справою можуть стояти колишні працівники митниці, не переведені на роботу в нову Галицьку митницю. «Люди, які по 20 років працювали на великих пунктах пропуску таких, наприклад, як „Рава-Руська“. Переконаний, що вони роками сприяли контрабанді, організовували цей процес. І саме ці люди стоять за обшуками у мене вдома і на роботі», — підсумував керівник Галицької митниці.

Схожі новини