Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Подружжя Соболєвих готові виплатити 2 млн грн тим, хто надасть інформацію про замовника замаху на їхню родину

  • 15.01.2020, 15:33
  • 754

Подружжя Соболєвих — В’ячеслав та Інна, готові виплатити 2 мільйони гривень тим, хто надасть інформацію про замовника замаху на їхню родину, в результаті якого загинув їхній трирічний син.

Про це вони повідомили під час брифінгу для журналістів, передає Громадське.

«Ми з дружиною ухвалили таке рішення. Якщо це буде поліція — ми готові віддати кошти на технічне використання. Треба припиняти ці злочини», — зазначив Соболєв.

Раніше подружжя Соболєвих звернулись до прокуратури із заявою про погрози. За їхніми словами, погрози надходили від адвоката Михайла Іванюка на позивний «Булат» — колишнього представника полку «Азов», який очолював там внутрішню розвідку, так звану Метеослужбу, також працював поліцейським, або ж, ймовірно, працює і зараз. Його прізвище потерпілі називали серед восьми, яким радили пройти поліграф.

1 грудня в центрі Києва стріляли у автомобіль Range Rover в якому перебував депутат Київської обласної ради В’ячеслав Соболєв зі своїми рідними. Куля влучила у його трирічного сина, він загинув.

Поліція встановила, що стріляли із вікна квартири та затримала двох підозрюваних виконавців злочину, суд взяв їх під варту. Згодом поліція оголосила про підозру росіянину Юсупу Абуєву, який тривалий час мешкав в Україні, був членом націоналістичної організації «Традиція та порядок», їздив на схід у роту «Ведмеді». Наразі чоловік у розшуку за іншою справою — вимагання грошей та створення ОЗГ.