Передплата 2024 «Добра кухня»

У 2019 році в Україну заборонили ввозити майже мільйон антиукраїнських видань

  • 14.01.2020, 16:57
  • 525

У 2019 році Держкомтелерадіо не дозволило ввезти в України 151 видання з Росії через їхній антиукраїнський зміст.

Про це передає Держкомтелерадіо.

«Надано 151 відмову у видачі дозволів на ввезення з території держави-агресора майже 1 млн примірників видань антиукраїнського змісту», — йдеться у повідомленні.

Загалом за рік Держкомтелерадіо надало 4652 дозволи на ввезення видавничої продукції з Росії чи тимчасово непідконтрольних територій України.

У Держкомтелерадіо повідомили, що 211 найменувань друкованої продукції внесено до Переліку книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини.

Також у 2019 році було складено 21 протокол про накладення адміністративно-господарських штрафів, незаконно ввезену продукцію вилучено з обігу. Загальна сума нарахованих штрафних санкцій за цей період склала 876 330 грн.

До санкційних списків, за пропозицією Держкомтелерадіо, включено 12 юридичних осіб РФ (9 видавництв та 3 власники веб-сайтів), що регулярно поширюють антиукраїнську видавничу продукцію. У зв’язку з цим комітет призупинив на строк застосування санкцій (три роки) видачу cуб’єктам господарювання дозволів на ввезення видавничої продукції російських видавництв, що випускають друковану продукцію антиукраїнського змісту, а також зупинив на строк застосування санкцій дію 11 894 раніше виданих дозволів.

Схожі новини