Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У "Нафтогазі" пояснили причини призначення багатомільйонних премій керівництву компанії

  • 14.01.2020, 14:40
  • 641

Трудові контракти деяких працівників НАК "Нафтогаз України" передбачають премії за отримання від російського "Газпрому" 2,9 млрд доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Про це виконавчий директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко написав у Facebook.

Він нагадав, що премії працівникам компанії може призначити лише правління «Нафтогазу» — відповідно до рішення наглядової ради «Нафтогазу». Вітренко також підкреслив, що особисто не входить до правління НАК.

Він пояснив, що премії не визначалися наперед, але призначалися за вже наявний результат.

«Наразі можу абсолютно чесно стверджувати, що премії за отримані від Газпрому напередодні Нового року $ 2,9 мільярда ще не були призначені. Хоча це дійсно прямо передбачено трудовими контрактами конкретних працівників компанії», — написав Вітренко.

Крім того, він аргументував наявність практики премій для топменеджерів «Нафтогазу» інтересами народу України.

«Народ України як власник Нафтогазу має бути зацікавлений у тому, щоб топменеджери ефективно керували державною компанією в інтересах українців, а не шукали способу заробити, отримавши „відкат“ за свідомо неефективні рішення чи контракти», — зауважив Вітренко.

Раніше, у ЗМІ з'явилася інформація, що топ-менеджмент «Нафтогазу» отримає премію в розмірі 1% від 2,9 мільярда доларів, які виплатить Україні російський «Газпром».

Таким чином, топ-менеджери отримають близько 29 мільйонів доларів або 700 млн гривень. Про кількість премійованих Вітренко не повідомив.

Схожі новини