Передплата 2024 ВЗ

В Ірані продовжилися студентські протести через збитий український літак

  • 14.01.2020, 10:14
  • 486

Протестувальники в понеділок знову вийшли на вулиці міст Ірану після того, як влада визнала, що помилково збила пасажирський літак під Тегераном.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Reuters.

Повну картину протестів всередині Ірану, як зазначає агентство, важко отримати через обмеження на незалежні ЗМІ. Але відео, завантажені в інтернет, показали сотні протестувальників в столиці та Ісфахані, великому місті на півдні країни.

На одному з відео студенти скандують гасла, в тому числі «Священнослужителів геть!», поблизу університетів в Ісфахані і Тегерані, в той час як їх оточують спецпризначенці.

На знімках, зроблених у попередні два дні протестів, можна бачити поранених, яких несли на руках, і калюжі крові на землі. Були чутні постріли, хоча поліція заперечувала, що відкривала вогонь.

Ці демонстрації є останнім витком в одному з найбільш серйозних загострень напруженості між Вашингтоном і Тегераном з часу Ісламської революції 1979 року в Ірані.

Літак «Міжнародних авіаліній України» був збитий через кілька хвилин після вильоту з Тегерана до Києва в середу. Баільшість пасажирів на борту були іранцями з подвійним громадянством.

Схожі новини