Передплата 2024 «Добрий господар»

У Канаді жителям випадково розіслали неправдиві повідомлення про аварію на АЕС

  • 13.01.2020, 08:59
  • 714

Повідомлення про аварію було згенеровано автоматично Центром надзвичайних ситуацій при уряді провінції Онтаріо

Жителі провінції Онтаріо в Канаді отримали повідомлення про аварію на атомній електростанції «Пікерінг», однак згодом стало відомо, що вони були розіслані помилково.

У текстових повідомленнях, надісланих на мобільні телефони, ішлося, що на АЕС Пікерінг мав місце якийсь інцидент, пише Бі-Бі-Сі, передає УНІАН

Суть інциденту не роз'яснювалася, але підкреслювалося, що витоку радіації не зафіксовано і необхідності застосовувати захисні засоби немає. Через дві години надійшло ще одне повідомлення, яке оголошувало перше помилкою.

Поки неясно, що стало причиною. Мер сусіднього міста Пікерінг Дейв Раян заявив, що вимагає проведення повномасштабного розслідування. Перше повідомлення було відправлено близько 07:30 за місцевим часом (12:30 за Гринвічем) у неділю місцевим жителям в радіусі 10 км від АЕС. Воно було згенеровано автоматично Центром надзвичайних ситуацій при уряді провінції Онтаріо.

«Повідомляється про інцидент на АЕС Пікерінг. На станції НЕ сталося аномальних викидів радіоактивності і співробітники надзвичайних служб займаються ситуацією. Населення в районі АЕС Пікерінг не повинно вживати ніяких захисних заходів», — йшлося в тексті першого повідомлення.

Потім компанія Ontario Power Generation, яка експлуатує електростанцію, заявила, що це повідомлення було надіслано помилково і що ніякої небезпеки для людей або навколишнього середовища немає.

АЕС Пікерінг розташована на березі озера Онтаріо в 50 км від Торонто. Атомна електростанція почала роботу в 1971 році та є однією з найбільших у світі.

Схожі новини