Передплата 2024 «Добрий господар»

Соболєв просить передати справу вбивства трирічного сина до ГСУ Нацполіції

  • 12.01.2020, 15:12
  • 561

Депутат Київської облради В'ячеслав Соболєв, внаслідок замаху на якого в грудні загинув його трирічний син, просить передати справу до Головного слідчого управління Нацполіцїї.

Про це йдеться в інтерв'ю подружжя Соболєвих «Громадському», передає «Українська правда«

«Я два тижні домагаюся передачі справи у Головне слідче управління (ГСУ) Національної поліції. Я з великою повагою ставлюсь до тих хлопців, які працюють сьогодні, але в ГСУ мають набагато більше фізичних та технічних можливостей. Я знаю, що керівник ГСУ вже й листа написав на генеральну прокуратуру. Але на сьогодні ми не можемо до них достукатися.

І, як приклад, я вчора дзвонив пану генеральному прокурору, але у відповідь тиша. У мене велике прохання, щоб він почув. У нас у всіх є діти".

Соболєв зазначив, що проводить власне розслідування замаху, в якому йому допомагають «професіонали своєї справи», з якими він товаришує по 20 років.

«Ми просунулися дуже далеко. Чому ми почали це робити — тому що я не побачив ніяких дій з боку тих людей, які б мали це робити», — сказав він.

Соболєв також розповів, що батько Юсупа Абуєва — підозрюваного в організації злочину, місцезнаходження якого невідоме — виїхав з України до Австрії, і слідчі його не допитали.

«Він (Юсуп Абуєв — ред.) один із посередників. Я вам навіть більше скажу — два тижні, поки його батько був у Києві, я намагався з ними зустрітися. Але він уникав зустрічі. Лише коли він виїхав до Австрії, зателефонував мені і сказав: „Ви хотіли мене побачити? Прилітайте до мене“. Та додав, що найближчі пів року не збирається повертатися в Україну».

Соболєви також повідомили, що звернулися до прокуратури, оскільки розцінили як погрози слова адвоката Михайла Іванюка на позивний «Булат» — колишнього представника полку «Азов», прізвище якого потерпілі називали серед восьми осіб, яким радили пройти поліграф.

За словами Інни Соболєвої, адвокат Іванюка написав їй: «Він готовий на все».

Адвокат Іванюка Андрій Циганков у коментарі «Громадському» підтвердив факт того, що писав Інні Соболєвій, але за власної ініціативи, без відома клієнта і у зверненні не йшлося про погрози.

«Жодних погроз не було. Я писав для того, щоб прояснити певні моменти щодо проходження поліграфу… Ми не проти проходження поліграфу».

Схожі новини