Передплата 2024 «Добрий господар»

Путін обговорив з Меркель транзит російського газу через Україну

  • 11.01.2020, 19:35
  • 590

Президент Російської Федерацій Володимир Путин обговорив з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель транзит російського газу через Україну.

Про це президент РФ сказав під час спільної пресконференції, передає Громадське.

«У ході переговорів ми також торкнулися питання, пов'язаного з продовженням транзиту російського газу через територію України. Було відзначено важливість досягнутих 1 грудня домовленостей між Газпромом і українськими партнерами, відповідно до яких транзитні постачання будуть здійснюватися протягом наступних п'яти років», — сказав Путін.

Він підкреслив, що ці домовленості мають взаємовигідний і збалансований характер як для Росії, так і для України, й «відповідають інтересам європейських споживачів російських енергоносіїв».

30 грудня, за 1 добу до закінчення угоди про транзит газу, Україна та Росія підписали новий контракт на транзит, а також низку інших домовленостей. Серед них, зокрема, відмова Нафтогазу та Газпрому від судових спорів одне проти одного, виплата Газпромом 2,9 мільярда доларів компенсації за рішенням арбітражів та пробачення Україною 7,4 мільярда доларів штрафу за порушення Газпромом антимонопольного законодавства.

Схожі новини