Передплата 2024 «Добрий господар»

Меркель заявила, що "Північний потік-2" потрібно довести до кінця

При цьому канцлер Німеччини відзначила досягнуті домовленості з приводу транзиту газу через Україну на наступні п'ять років.

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель за підсумками зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним в Москві заявила, що проект «Північний потік-2» в обхід України потрібно довести до кінця.

Про це вона повідомила на спільній прес-конференції, — пише УНІАН.

«Ми також говорили, звичайно ж, про проект «Північний потік-2».

Він завдяки новому європейському законодавству легітимований, нам треба довести його до кінця", — сказала Меркель.

За її словами, добре, що була досягнута дуже хороша домовленість з приводу транзиту газу через Україну на наступні п'ять років.

«Німеччина та інші європейські країни виграють від „Північного потоку“. „Північний потік-1“ працює. „Північний потік-2“ ще не готовий. Всі зацікавлені в диверсифікації своїх газових поставок, але це дуже важливий проект», — підкреслила Меркель.

При цьому вона додала, що в Німеччині відстежували події, пов'язані з запуском «Турецького потоку».

У свою чергу, Путін заявив, що в ході переговорів були обговорені питання, пов'язані з продовженням транзиту російського газу через територію України.

«Було відзначено важливе значення досягнутих 31 грудня домовленостей між „Газпромом“ і українськими партнерами, відповідно до яких транзитні поставки будуть здійснюватися протягом наступних п'яти років», — зазначив Путін.

Він вважає, що ці домовленості мають взаємовигідний і збалансований характер як для Росії, так і для України.

Схожі новини