Передплата 2024 «Добра кухня»

На Львівщині викрили потужний наркотрафік з Європи

  • 11.01.2020, 15:58
  • 903

На Львівщині блокували діяльність угруповання, яке займалося контрабандним ввезенням великих партій наркомістких речовин із Європи. Із незаконно завезених прекурсорів ділки виготовляли психотропи та збували їх в Україні.

Про це повідомляє видання «Діло».

Щомісячний наркотрафік становив 300 тисяч заборонених пігулок. Синтез психотропів відбувався в нарколабораторіях у столичному регіоні, а також у Рівненській, Харківській та Дніпропетровській областях. Збували наркотики через один із месенджерів по всій території країни.

Силовики затримали одного із співорганізаторів контрабанди наркотиків на пропускному пункті «Грушів» під час ввезення понад 100 тисяч наркомістких таблеток.

Заборонений «товар» він приховав у технологічних порожнинах автомобіля. Вартість вилучених речовин за цінами чорного ринку становить понад 4 мільйони Йому оголошено про підозру у контрабанді.

Тривають заходи із притягнення до відповідальності інших учасників угруповання.

Для довідки — прекусори (лат. prae — попереду, перед + cursus — напрямок) — це речовини та їх солі, класифіковані в міжнародних конвенціях як хімічні матеріали, що використовуються для приготування наркотичних і психотропних речовин.

Схожі новини