Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Прикордонники затримали бойовика, який охороняв уламки МН-17

  • 10.01.2020, 16:33
  • 610

Прикордонники Об’єднаних сил затримали бойовика, який охороняв на Донбасі місце падіння малайзійського "Боїнга" рейсу МН-17.

Про це повідомляє сайт Державної прикордонної служби, передає Українська правда

Затримати 26-річного чоловіка вдалося за допомогою його фото в соцмережах, де він у військовій формі зі зброєю в руках знятий на фоні уламків збитого пасажирського літака.

На допиті з’ясувалося, що протягом другої половини 2014 року затриманий проходив службу в складі одного з воєнізованих підрозділів бойовиків. Завдання російських кураторів виконував на блокпостах у Шахтарському районі Донецької області, де «неодноразово був свідком злочинів та знущань над цивільним населенням».

Також він розповів, що, починаючи з кінця серпня 2014 року, здійснював охорону місця падіння збитого російськими військами літака рейсу МН-17. Крім цього, за гроші збирав та віддавав терористам уламки літака та особисті речі загиблих.

За словами бойовика, він неодноразово спостерігав присутність на місці трагедії російських військових, які здійснювали загальний контроль та керівництво всіма діями бойовиків.

Затриманого передали поліції.

Схожі новини