Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У авіакатастрофі літака в Ірані загинула пара молодят через тиждень після весілля

  • 10.01.2020, 16:55
  • 914

Пара одружилася в Тегерані 1 січня

Пара аспірантів Альбертського університету (Едмонтон, Канада) загинула в авіакатастрофі Boeing 737−800 «Міжнародних авіаліній України» в Ірані через тиждень після весілля.

Араш Пурзарабі і Пуне Горджі, яким ще не було 20 років, одружилися 1 січня у Тегерані, а 8 січня поверталися додому до Канади рейсом PS 752, передає ТСН з посиланням на CNN.

«Насправді, я зараз перебуваю у стані заперечення. Я не можу зрозуміти, що відбувається», — каже приятель пари Амір Самані.

«Я навіть перевіряю свій телефон, щоб переконатися, що вони знову в мережі», — розповідає Амір.

Інший товариш Горджі опублікував у себе в Facebook фотографію пари, коли вони ще підлітками брали участь у математичній олімпіаді.

«Час міг би зупинитися, але це не так», — написав він.

Свої співчуття висловили також в Альбертському університеті.

«Ці люди були невід'ємною частиною інтелектуальної і соціальної структури нашого університету і більш широкої спільноти», — йдеться в заяві президента і віцеканцлера університету Девіда Х. Турпіна.
Всього в катастрофі українськоголітака загинули десять представників цього навчального закладу — студенти, викладачі та випускники.

«Ми сумуємо за втраченими колегами, однокурсниками, вчителями і наставниками, а також за коханими, сім'ями, друзями і сусідами по кімнаті, — сказав Турпін. — Ми будемо відчувати їхню втрату і наслідки цієї трагедії багато років».

Схожі новини