Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Пауза з призначенням голови ЛОДА явно затягнулася...

Кандидатуру Максима Козицького ще 27 грудня погодили на посаду голови Львівської ОДА, але досі не призначили

Пауза із призначенням Максима Козицького на посаду голови Львівської ОДА затягнулася до непристойності. Не- зважаючи на те, що Кабмін погодив його кандидатуру ще 27 грудня, він уже пройшов спецперевірку, відповідний указ про призначення президент Володимир Зеленський досі не підписав. Про Львівщину забули?

Нагадаємо, ще у липні минулого року новообраний президент вла­штував такі собі «народні прайме­різ» на посаду голови ЛОДА і на сво­їй сторінці у Фейсбуку запропонував для обговорення три кандидату­ри: топ-менеджера групи компаній «ЕКО-ОПТІМА» Максима Козиць­кого, адвоката й голову західно-української філії юридичної компанії Arzinger Маркіяна Мальського та до­свідченого управлінця й економіста Дениса Шмигаля. «Переміг» Маль­ський, якого президент Зеленський 6 липня офіційно призначив голо­вою Львівської ОДА.

А 26 грудня Маркіяна Мальсько­го указом президента було звільне­но з посади з формулюванням «від­сутність результатів». А 27 грудня Кабінет Міністрів погодив канди­датуру 38-річного (19 лютого випо­вниться 39 років) львівського біз­несмена Максима Козицького на посаду голови Львівської ОДА. Того ж дня Максим Козицький оприлюд­нив свою декларацію, у якій в гра­фі «Займана посада (або посада, на яку претендуєте як кандидат)» на­писав: «Голова Львівської обласної державної адміністрації». Вигляда­ло, що Львівщина зустрічатиме Но­вий рік із новим керманичем облас­ті. Навіть стався «фальшстарт» із нібито представленням Козицько­го: 27 грудня Інтернетом поширила­ся інформація, що прем’єр-міністр Олексій Гончарук має того ж дня представити новопризначеного го­лову ЛОДА. Та ці чутки виявилися передчасними — до Львова ніхто не приїхав і нікого не представив.

А далі — тиша. Почалися затяж­ні Новорічно-Різдвяні свята. І вод­ночас інформаційний простір стало лихоманити від резонансних новин — таємний відпочинок президен­та Зеленського в Омані, ліквідація Америкою іранського генерала Су­леймані, катастрофа українського літака в Ірані. У цьому бурхливому морі інформації про Львівщину та її голову якось забули.

У політичних колах тим часом почали «гуляти» різні версії і при­чини затримки з призначенням. Дехто припустив, що Максима Ко­зицького влада спеціально «засві­тила» для прикриття іншої кандида­тури, щоб показати, що вибирають серед гідних? З’явилась версія, що під час перебування президента Зе­ленського на Новорічні свята в Іва­но-Франківську до нього міг хтось із впливових львів’ян «підскочити» на розмову, аби пролобіювати певну кандидатуру? А, можливо, справді завершити процес призначення за­вадили більш вагомі події, і владі за­раз не до Львівщини?

Тим часом надійні джерела по­відомили «ВЗ», що жодних змін щодо кандидатури на голову ЛОДА немає. Вибір остаточно зроблено на користь Максима Козицького. Зателефонували ми і самому пану Максиму. Він зі свого боку пояснив таку затяжну паузу тим, що досі триває спецперевірка, він здає не­обхідні документи і дає відповіді на запити з Києва. Тобто йдеться про суто технічні причини, оскільки че­рез період свят було багато вихід­них. На запитання, коли ж чека­ти офіційного представлення, пан Козицький відповів коротко: «Не знаю…».

Схожі новини