Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Психолог розповіла, як правильно вийти на роботу після свят і не потрапити у депресію

  • 08.01.2020, 20:33
  • 800

Нудьга після довгих свят і вихідних днів з'являється з двох причин

Відгриміли салюти, з'їдені всі салати і залишилися лише цукерки з подарунків. Цей день настав — час вилазити з-під ковдри, приводити себе в людський вигляд та йти на роботу. Багатьом стає важко вже від однієї думки про те, що свята закінчаться і почнуться звичні трудові будні.

Психолог Олена Єфремова розповіла «АіФ», чому так відбувається і як правильно вийти з пригніченого стану після новорічних свят, передає УНІАН

Нудьга після довгих свят і вихідних днів з'являється з двох причин.

Новорічні канікули не виправдали очікувань.

«У людини були певні уявлення про те, як вона проведе цей час. Можливо, вона збиралася вирушити в інше місто або країну, але поїздка зірвалася. Чи планувала провести свята з близькою людиною, але посварилася з нею», — припускає психолог.

Новорічні канікули перевершили всі очікування.

«Сам Новий рік і наступні вихідні були настільки веселими, цікавими й активними, що ви просто не готові повертатися в повсякденне життя. Ви відпочили і душею, й тілом, забувши про планерки, дедлайни та настирливих колег. А тепер вас зі свята життя видирають і викидають в сірі рутинні дні», — говорить Єфремова.

Що робити?

Незалежно від причини, з якої ви потрапили у постноворічну нудьгу, спробуйте зробити таке: Згадайте все, чим вам подобається займатися і що приносить задоволення. Ви любите малювати? Співати? Танцювати? Приймати ванну з піною? Виділіть хоча б годину на день щодня тільки для себе, щоб займатися приємними справами. Так життя стане радіснішим! Продовжіть свято. А чому ні? Налагодьте свій режим. Свята практично завжди порушують звичний для нас режим дня. Ми починаємо прокидатися пізніше і пізніше лягати спати, більше їсти, лінуватися. Зробіть проведення часу в офісі максимально приємним. Роздрукуйте фотографії зі свят, виберіть рамку і поставте на робочий стіл. Вечорами варіть безалкогольний глінтвейн, печіть імбирне печиво і дивіться новорічні фільми, які не встигли.

І постарайтеся в майбутньому не створювати собі завищених очікувань від Нового року.

Схожі новини