Передплата 2024 «Добра кухня»

Антоненко вважає, що підозра йому у вбивстві Шеремета - це справа рук ФСБ

  • 08.01.2020, 16:34
  • 586

Музикант Андрій Антоненко, якого слідство вважає організатором вбивства журналіста Павла Шеремета влітку 2016 року, вбачає політичне переслідування і не виключає операцію Кремля у версії слідства

Про це йдеться в інтерв’ю Антоненка (Riffmaster) theБабелю, передає Українська правда

«Стосовно підозри… Я в шоці. Думки різні:

1. Це операція ФСБ руками вищих посадовців країни. Я — відома і впливова особа в ССО. Дістатися до мене сєпарам і росіянам важко. Оскільки я маю прямий вплив на оборонну здатність України, можливо, таким чином намагаються мене усунути, дискредитувати ССО і Збройні сили.

Я дуже боюсь за життя своєї родини, дружини та дітей. Не виключаю, що можуть, як Шеремету, підкласти вибухівку в мою машину. Вважаю, що це справа одних і тих же людей. Впевнений, що ті, хто намагається оббрехати і звинуватити нас, знають, хто це.

2. Це політичне переслідування, замовлення. Кого саме? Дивіться пункт 1.

3. Тупе прикріплення кола знайомств подружжя Грищенків. Але і тут проблема — я нікого не знаю. Але все ж таки я думаю, що то варіанти 1 і 2.

4. Політична кар’єра глави МВС. Будь-яким чином втриматися на посаді або отримати крісло прем’єра. Одним словом, замовлення.

Я вважаю себе військовополоненим, політв’язнем у власній країні. Це повністю сфабрикована, брехлива, огидна справа! Політичне переслідування під копірку РФ. Можливо, договір у «нормандському форматі».

Деталі: Антоненко заперечив знайомство з більшістю інших фігурантів справи на момент закладання вибухівки під автомобіль, яким їхав Шеремет.