Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Профспілки, які паразитують на робітниках, мають бути зупинені, – Милованов

  • 07.01.2020, 19:34
  • 599

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов вважає за необхідне переглянути діяльність професійних спілок.

Про це він написав у Facebook.

«Профспілки мають захищати права робітників. Чи роблять вони це ефективно? Особливо на підприємствах, де у людей немає альтернативи. Тобто там, де не працює конкуренція за працівника. Наприклад, чи борються профспілки за право робітника дихати чистим повітрям на металургійному заводі? Чи за право шахтаря спускатись в шахту, де правильно забезпечена безпека праці? Чи за право робітника отримувати високу зарплату, навіть коли підприємство є монополістом на ринку праці?», — зазначив міністр.

Милованов зауважив, що є профспілки, які борються за права робітників, а є такі, які насправді працюють на керівництво підприємств. «Особливо олігархічних. Щось я не бачу протестів профспілок проти умов та оплати праці на заводах олігархів. А ще є такі, які взагалі нічого не роблять, і просто отримують (обов'язковий) відсоток з зарплати робітників. Ситуація з профспілками має бути змінена. Справжні, ефективні профспілки мають отримати доступ до ресурсів. А ті, хто паразитують на робітниках, мають бути зупинені», — переконаний Милованов.