Передплата 2024 «Добра кухня»

В ОБСЄ надають неправдиві дані щодо використання забороненого озброєння з боку України, — СЦКК

  • 07.01.2020, 15:15
  • 604

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ надає неправдиву інформацію щодо порушень українською стороною Мінських угод стосовно відведення озброєння.

Про це повідомляє українська сторона Спеціального центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, передає Громадське.

«У щоденних звітах від 4 та 6 січня 2020 року командою СММ ОБСЄ продовжує надаватися недостовірна інформація щодо порушень українською стороною Мінських домовленостей стосовно відведення озброєння, а саме зенітних ракетних комплексів 9К33 „Оса“», — йдеться у повідомленні.

За інформацією СЦКК, розміщення цієї військової техніки не підпадає під дію Мінських угод щодо відведення озброєння.

«Відповідно до Мінських домовленостей відведенню підлягають танки, артилерія, РСЗВ, тактичні ракети. Про відведення зенітних ракетних комплексів у домовленостях не йдеться», — зазначила в центрі контролю, додавши, що «висвітлення подібної інформації суперечить принципам нейтральності».

У своєму звіті від 6 січня місія ОБСЄ у категорії «використання забороненої зброї» повідомила, що українська сторона 3 січня використала зенітний ракетний комплекс 9К33 «Оса».

Нагадаємо, у зоні бойових дій на Донбасі 6 січня бойовики 5 разів обстрілювали позиції українських військовослужбовців Об'єднаних сил, унаслідок чого двоє поранені. З початку доби 7 січня вогневої активності бойовики не проявляли.

Напередодні в ОБСЄ заявили, що бойовики на Донбасі у Луганській області не відвели від лінії зіткнення 22 реактивні системи залпового вогню «Град».

Нагадаємо, 5 січня у районі населеного пункту Хутір Вільний підірвалося авто з військовими. Унаслідок вибуху один військовослужбовець загинув на місці, ще один отримав тяжкі поранення.

А 4 січня двоє військовослужбовців дістали поранення, підірвавшись на невстановленому вибуховому пристрої. Їх доставили до медичного закладу.

Схожі новини