Передплата 2024 ВЗ

Митрополит Епіфаній привітав вірян з річницею томосу і закликав до єднання

  • 06.01.2020, 16:58
  • 490

Голова Православної церкви України митрополит Епіфаній, у річницю отримання Томосу про автокефалію ПЦУ закликав українців об’єднатися, залишити у минулому все те, що розділяє, і працювати на благо православ’я та України.

Про це митрополит Епіфаній написав на своїй сторінці у Facebook.

«Рік тому у різдвяний Святвечір до Києва було привезено історичний документ, який засвідчив, що відтепер і назавжди помісна Православна Церква України — незалежна та рівна в усьому з іншими церквами-сестрами», — наголосив митрополит.

Він також наголосив, що отримання Томосу можна порівняти з Актом проголошення незалежності України. «Тож рік тому ми з вами отримали довгоочікуване ствердження духовної незалежності… За цей рік відбулося багато подій, всім нам довелося пройти через різні випробування, однак сьогодні бачимо, що з Божою допомогою і в поєднанні зусиль усі разом ми досягли багатьох добрих плодів», — додав голова ПЦУ.

За його словами, ПЦУ від моменту заснування зростає і зміцнюється, підтверджуючи таким чином свою зрілість.

«Ми радіємо рішенню інших помісних церков мати з Православною Церквою України Євхаристійне єднання та канонічне спілкування, приймаючи її як свою церкву-сестру. Впевнено зростає і наша велика церковна родина: збільшується кількість громад та парафій, будуються й освячуються нові храми, ми з любов’ю зустрічаємо кожного вірянина, який приходить до нашої церкви», — написав Епіфаній.

Митрополит також закликав суспільство до єднання та «залишити у минулому те, що нас розділяє». Він також наголосив, що «двері помісної церкви і наші серця відкриті для вас».

«Знову і знову повторюємо заклик єднання до всіх наших братів і сестер, хто ще має сумніви щодо майбутнього шляху для Української Православної Церкви: двері помісної Церкви і наші серця відкриті для вас», — додав митрополит.

Схожі новини