Передплата 2024 «Добра кухня»

У Порошенка готують запити щодо поїздки Зеленського до Оману

  • 06.01.2020, 10:58
  • 546

Партія “Європейська солідарність” готує запити до Офісу президента України та Міністерства закордонних справ щодо поїздки президента України Володимира Зеленського в Оман.

Про це народний депутат Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила на своїй сторінці в Facebook.

«Ні хвилини спокою … Поки ми за свій рахунок поїхали на Гуцульщину на Різдво, Президент за свій рахунок полетів розвивати торгово-економічні і дипломатичні відносини з Оманом. Точно — пріоритетний регіон і країна, яка вимагає такої самовідданості від глави держави в різдвяні свята», — написала Климпуш. Вона також зазначила, що партія готує запити до Офісу президента і МЗС. «Готуємо запит від „Європейської Солідарності“ на ОПУ і МЗС — хто саме з представників цих відомств буде супроводжувати главу держави на цих відповідальних зустрічах, які конкретно питання і з ким будуть обговорюватися, яких результатів очікувати …», — підкреслила нардеп.

Її колега по партії Геращенко також висловила невдоволення низкою подій в культурній сфері країни. Зокрема, її обурило, що акторові Добронравову, який грав у серіалі «Свати» і музиканту Dr Alban дозволили в'їзд в Україну. Причина її невдоволення полягає в тому, що ці артисти виступали в окупованому Криму, повідомляє пресслужба партії.

Фракція «Європейська Солідарність» підготувала низку запитів до СБУ і президента Зеленського щодо порушення українського законодавства і дозволу на в’їзд в Україну особам, які підтримали анексію Криму, публічно називають анексований РФ півострів спірною територією і виступали на окупованій українській землі. Про це повідомила співголова фракції Ірина Геращенко.

«Зокрема, мова йде про актора „Сватів“ Федора Добронравова (нагадаю, серіал повернувся на наші блакитні екрани після зміни влади, а тепер і „кримнаші“ до нас в гості пруться). Й щодо Dr. Alban, який виклав у мережу фото з президентом і подякував йому, що той в обхід заборони допоміг в’їхати в Україну», — зазначила Ірина Геращенко на своїй сторінці у мережі Facebook.

«Закривати очі на порушення українських кордонів — це сприяти легітимізації анексії Криму. Це неприпустимо. Неможливо навіть уявити собі, щоб будь-яка країна з такою легкістю прощала неповагу до територіальної цілісності і суверенітету, закривала очі на підспівувачів окупантів. А влада ще й знаходить час на зустрічі і фото з подібними персонажами», — наголошує співголова фракції.

Вона також нагадала, що знімальну групу телеканалу Міністерства оборони Російської Федерації після запиту «Європейської Солідарності» правоохоронці видворили з території України.

«Після нашого запиту до СБУ щодо журналістів „Звєзди“ на Майдані, їх таки видворили з України. Це правильно», — переконана Геращенко.

Схожі новини