Передплата 2024 «Добра кухня»

За несплату аліментів виїзд за кордон заборонили 120 тисячам українців

  • 02.01.2020, 16:14
  • 544

У Державній прикордонній службі України повідомили, що на сьогодні в базах даних прикордонників перебуває близько 120 тисяч осіб, яким виконавчими службами обмежено виїзд за межі України через несплату аліментів.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Саме тому Державна прикордонна служба України радить громадянам ретельно готуватися до подорожей та разом з підготовкою документів завчасно цікавитися чи не мають обмежень у виїзді за межі України», — звернулися в ДПСУ.

Прикордонники вказали, що наявність у базі неплатників аліментів може стати перешкодою виїзду за кордон, зокрема в період свят, і навели приклад інциденту напередодні ввечері в аеропорту «Бориспіль».

«36-річного українця правоохоронці запросили до службового приміщення для доведення рішення про відмову у пропуску через державний кордон. Натомість чоловік не хотів його сприймати, агресивно себе поводив та накинувся на охоронців кордону», — розповіли прикордонники про чоловіка із бази неплатників аліментів, який хотів вилетіти в Дубай.

Повідомляється, що наразі стосовно чоловіка склали протокол про адміністративне правопорушення, справу скерували до суду.

Нагадаємо, 6 лютого 2018 року набрав чинності закон про посилення відповідальності за несплату аліментів. Особи, які мають заборгованість за аліменти за півроку можуть бути обмежені у виїзді за кордон, праві кермування авто, користуванні зброєю. Закон передбачає і «суспільно корисні роботи».

Схожі новини