Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Звільнений з полону «ексмер» Макіївки розповів про таємні в'язниці і концтабори «ДНР»

  • 30.12.2019, 10:34
  • 1 102

Колишній полонений бойовиків Василь Савін розповів про таємні в'язниці Донбасу і жорстокі методи добування свідчень на окупованій території. За його інформацією в одній з тюрем Сходу на даний момент перебувають 87 українців.

Про це Савін повідомив у коментарі ЗМІ після прильоту в аеропорт «Бориспіль» ввечері 29 грудня, передає «Главком».

«У „ДНР“ існує величезна кількість таємних тюрем, де катують, де середньовічні тортури, де страшним чином вириваються свідчення», — заявив він.

Савін стверджує, що він був у шести подібних в'язницях і навіть може назвати їх адреси. Василь зазначає, що «найбільш страшний концтабір «ДНР» знаходиться на території колишнього заводу.

«Там зроблений справжній концтабір. Там тортурні підвали. Там камери. Там зараз є 87 осіб, які ніде не проходять, які ніде не зареєстровані», — розповів Савін.

Нагадаємо, у 2015 році Василь Савін був призначений у «ДНР» так званим головою «Центрально-міської районної адміністрації» міста Макіївка. Однак пізніше бойовики «МДБ ДНР» затримали його, звинуватили у створенні «Українського батальйону Макіївка» з метою захоплення влади і засудили до 23 років ув’язнення.

Схожі новини