Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ліквідаторів "Беркута" слід визнати Героями України за знищення пособників російських спецслужб,- Бутусов

  • 29.12.2019, 11:33
  • 872

Україні слід офіційно звинуватити Росію в організації бійні на Майдані.

Якщо РФ вимагає видачі «Беркута» в обмін на військовополонених, значить «Беркут» на Майдані воював на боці РФ. Видача стрільців з «Беркута» в РФ до винесення вироку по суті означає визнання їх провини, і визнання участі Російської Федерації в організації масових вбивств. Про це у своїй статті пише головний редактор інформаційно-аналітичного порталу ЦензорНет Юрій Бутусов, передає Еспресо.TV.

«Громадяни України, які стріляли по „Беркуту“ і внутрішніх військ, повинні бути представлені Володимиром Зеленським до звання Героїв України за знищення пособників російських спецслужб і за захист України від проросійського державного перевороту. Всі ліквідатори „Беркута“ на Майдані повинні отримати статус учасників бойових дій. Слідство повинно принести вибачення Дмитру Липовому, який надав свій карабін для стрільби по „Беркуту“, і зняти всі претензії, повернути зброю, Дмитро також гідний державної нагороди. Й воно так і є», — зазначає журналіст.

Окрім того, усе оточення Януковича, як спільно з ним брало участь в придушенні Майдану, стає «учасниками державного перевороту».

«Вони також підлягають затриманню і стають обмінним фондом для видачі в РФ в обмін на українських заручників. Справа про злочини на Майдані має завершитися встановленням заходи причетності всіх чиновників Януковича до російської диверсії», — продовжує Бутусов.

До того ж, Україна повинна «негайно оголосити в міжнародний розшук виданих нею ж стрільців з „Беркута“ — але вже по справі про тероризм російських спецслужб на Майдані».

«Усі потерпілі на Майдані повинні отримати підтримку держави і подати цивільні позови до РФ за завдані збитки, аж до арешту будь-якого російського майна на території України. Такі ж позови до РФ повинні бути масово подані до Європейського суду з прав людини», — підсумовує Бутусов.

Схожі новини