Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Рівненщині від небезпечної інфекції померло одномісячне немовля

  • 26.12.2019, 18:12
  • 830

На Рівненщині від кашлюку померла одномісячна дитина.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

«24 грудня 2019 року на Рівненщині від кашлюку померла одномісячна дитина. Хлопчика 2 тижні лікували у відділенні інтенсивної терапії та анестезіології дитячої обласної лікарні, проте його не вдалося врятувати. Діагноз був лабораторно підтверджений», — повідомили у МОЗ.

Як зазначається, кашлюк був ускладнений двобічною не госпітальною пневмонією.

«Хлопчик народився у багатодітній сім’ї та був шостою дитиною, проте, жодна дитина не мала рекомендованого щеплення через відмову батьків», — додали у міністерстві.

У міністерстві наголосили, що «єдиним захистом від кашлюку є вакцинація. Відповідно до національного календаря щеплень, вакцинувати дітей для профілактики кашлюку необхідно у віці 2, 4, 6 і 18 місяців (чотири щеплення). Варто також проводити вакцинацію вагітним для додаткової профілактики захворювання серед новонароджених, які ще зовсім маленькі для проведення щеплення. Щеплене середовище гарантує безпеку дітям, які через клінічні протипокази не можуть бути вакциновані».

Симптоми кашлюку такі: помірний жар, нежить, кашель, який, як правило, переходить у судомний кашель. У немовлят може спостерігатися апное (тимчасове припинення дихальних рухів). Поширеними ускладненнями у нещеплених малюків є пневмонія, рідше виникають конвульсії й ураження головного мозку (енцефалопатія). Симптоми, зазвичай, з'являються через 7−10 днів після інфікування. При їхній появі одразу варто звернутися до лікаря.

Схожі новини