Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Юлія Кузьменко подала до суду на Авакова

Захищатиме свою честь та гідність

Підозрювана у справі журналіста Павла Шеремета, лікарка і волонтер Юлія Кузьменко подала позов проти Міністерства внутрішніх справ та його керівника Арсена Авакова.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на дані держпорталу «Судова влада України».

Позивачка захищатиме власну честь, гідність та ділову репутацію. Третьою особою у справі є телерадіокомпанія «Україна».

У коментарі «Главкому» адвокат Кузьменко Вікторія Дейнека пояснила, що 13 грудня у програмі «Свобода слова Савіка Шустера» міністр Арсен Аваков заявив, що Юлія Кузьменко відмовилася надавати свідчення у справі вбивста Шеремета, що є недостовірною інформацією.

«Якщо Міністерство внутрішніх справ вважає, що Кузьменко відмовилася, то має бути Позов Кузьменко розглядатиме суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк, який 13 грудня виніс ухвалу про застосування до неї міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у справі Шеремета. Зважаючи на цей факт, головуючий суддя Вовк у цивільній справі повинен заявити самовідвід.

Зауважимо, що під час авторозподілу справи вільними були лише троє суддів Печерського райсуду. протокол допиту, де вказано, що вона використала статтю 63 Конституції. Натомість такого протоколу допиту немає, тому що допиту не було. Такий допит, де вона давала свідчення, був після виходу цієї програми. Окрім цього, під час судових засідань Юлія Кузьменко не використовує статтю 63 Конституції і надає свідчення. Тому ми наполягатимемо, щоб інформація, поширена Аваковим, була спростована", — наголосила представниця позивачки.

Схожі новини