Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Петро та Марина Порошенко зустрілися із представниками скаутської організації та прийняли від них Віфлеємський Вогонь Миру

  • 24.12.2019, 20:22
  • 655

П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко з дружиною Мариною Порошенко прийняли Віфлеємський Вогонь Миру від львівського осередку ГО «Скаутство Європи в Україні».

«Для нас сам факт нашої зустрічі — величезне задоволення. Дякую вам за цю неймовірну ініціативу і святий вогонь, який з Віфлеєму, місця народження Спасителя сьогодні скаутськими і церковними зусиллями був розповсюджений майже в кожну українську родину.

Я хочу скористатися цією нагодою і всіх закликати, щоб українські діти, українська молодь обов’язково доєдналися до скаутського руху. Скаутський рух — це виховання патріотизму і любові до України. Скаутський рух — це виховання справжніх українців і українок", — сказав Петро Порошенко.

Представники «Скаутства Європи в Україні» вручили родині Порошенко Віфлеємський Вогонь Миру і традиційні скаутські краватки. Петру Порошенко — коричневу краватку як символ служіння, а Марині Порошенко — червону краватку як символ жіночності, любові, щастя та родинної берегині.

Скаути подякували п’ятому Президенту України за державницьку позицію і зусилля у відстоюванні інтересів нашої держави.

«Вже 38 років Віфлеємський Вогонь Миру подорожує у Відень, звідки скаути з усього світу розвозять його по всіх країнах, щоб кожна родина могла занести його у власну оселю. Цього року ми також традиційно отримали цей вогонь, який сьогодні привезли у вашу родину і в родину «Європейської Солідарності».

Скаути — це не просто молодіжна чи дитяча організація, по суті, це стиль життя. На слово скаута можна покластись, йому можна доручити будь-які справи. Якщо скаут сказав слово — то він так і зробить", — сказав президент громадської організації «Скаутство Європи в Україні» Юрій Зошій.

Лідер «Європейської Солідарності» закликав роботодавців звертати увагу на наявність скаутського досвіду, адже в організації з дитинства закладають важливі цінності.

«Мені дуже сподобалась ваша ідея до українських роботодавців: коли ви дивитесь в анкету, в першу чергу подивитися, чи був цей кандидат в скаутському русі. Це є надзвичайно гарна риса, яка дає перевагу над іншими конкурентами», — переконаний Петро Порошенко.

П’ятий Президент України наголосив на значному вкладі скаутів у формування української національної ідентичності і європейського майбутнього України.

«Я хочу подякувати скаутству Європи в Україні за те, що вони роблять надзвичайно корисну справу. Ваша допомога є неоціненною, бо ви вірите в Україну, так само як і я в неї вірю. Ви любите Україну, так само як і я її люблю. Ми тримаємося разом для того, щоб все, що було нами зроблено за останні п’ять років, ми захистили, щоб ні в якому разі не допустити відкату назад. Щоб нас ніколи не повернули в кріпацтво Радянської або Російської імперії. Ми точно любимо Україну, ми точно бачимо Україну в майбутньому в Європі», — наголосив Порошенко.

«Я сподіваюся, що мої онуки точно доєднаються до скаутського руху. Так що готуйтеся, ще трохи підростуть, і з наступного року вже будемо їх спрямовувати. Тому що ви робите надзвичайно корисну справу. Дякую вам за вашу неоціненну роботу», — підкреслив п’ятий Президент України.