Передплата 2024 «Добрий господар»

Зеленський звільнив голів двох областей - Львівської та Закарпатської

Президент вирішив звільнити голову Закарпатської і Львівської облдержадміністрацій

Про це Володимир Зеленський заявив на засіданні Ради розвитку громад та територій.

«Ми говорили про те, що ми будемо оцінювати в кінці цього року роботу кожного. Я ще раз хочу подякувати всім. Подякувати двом головам обласної державної адміністрації. Я прийняв рішення їх звільнити. Не через те, що вони якісь люди недосвідчені чи не чисті на руку, а через те, що у цих двох областях ми не побачили жодного результату. Тому я хочу подякувати голові Закарпатської обласної державної адміністрації Ігорю Бондаренку, я просто його не бачу тут. І голові Львівської обласної державної адміністрації Маркіяну Мальському», — пояснив глава держави, подякувавши звільненим чиновникам за роботу.

«Ми знаємо, яка складна ситуація з кадровою політикою в нашій країні. Маленькі заробітні плати у багатьох чиновників на місцевому рівні, у голів обласних державних адміністрацій. Коли ми вас обирали, ми розуміли, що це складна ситуація, це виклик. При цьому, я розумію, що хтось чотири місяці попрацював, хтось три місяці, хтось тільки увійшов в роботу. Але ми говорили про те, що ми будемо дивитись на вас. Ми розуміємо, що ніхто з вас не бере хабарів. Це дуже важливий момент. А іще, окрім цього, треба якісь конкретні результати», — додав Зеленський.

Нагадаємо, Маркіяна Мальського було призначено головою Львівської ОДА 5 липня 2019 року. Ігор Бондаренко став очільником Закарпаття також 5 липня 2019 року.

Одразу ж після президентської заяви Маркіян Мальський, що був присутній на засіданні Ради розвитку громад та територій, на своїй сторінці у Facebook написав про намір повернутися до адвокатської, наукової та дипломатичної діяльності.

Схожі новини