Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Співчуваю дітям": український поет Любка виступив проти обов'язкового ЗНО з математики

  • 24.12.2019, 11:35
  • 879

Український поет Андрій Любка виступив проти обов'язкового ЗНО з математики, яке впровадять у 2021 році, бо рівень знань школярів від цього не зміниться

Як написав він на Facebook-сторінці, упродовж усіх шкільних років алгебра була для нього нічним кошмаром. За його словами, проблема полягала у тому, що більшість математичних знань школярі так і не використовують у житті, пише OBOZREVATEL.

«Як на мене, математика обов'язково має бути у шкільному курсі, але зовсім в інших обсягах і за іншою методикою викладання. Потрібно створити окремі класи для дітей, які люблять математику і саме з нею чи дотичними сферами хочуть пов'язати своє майбутнє, а іншим дати спрощений базовий курс», — наголосив автор.

На його думку, впровадження обов'язкового ЗНО з математики — це імітація реформ. Щоб зробити математику цікавішою, потрібно змінити методику викладання і наблизити її до практичних потреб людини.

«Щось мені підказує, що насправді йдеться не так про математику, як про бажання започаткувати щось нове, оголосити якісь зміни. Чому саме математика, а не, скажімо, біологія чи географія так хвилює Новосад (міністерка освіти. — Ред.)? Невже вивчення математики зробить Україну розвиненішою й багатшою? Сумніваюся», — додав Любка

Схожі новини