Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Черги на кордоні з Польщею зменшуються

  • 23.12.2019, 17:12
  • 637

Зменшуються черги автомобілів на польсько-українському кордоні

Як щороку, тисячі українців повертаються додому на свята — не лише з Польщі, але й з інших країн Західної Європи. Усі мусять пройти кордон і митний контроль на східному кордоні Польщі. Рекорд було побито у минулі вихідні, на найбільш популярних пунктах перетину кордону водії автомобілів чекали по кільканадцять годин, — розповідає Ельжбєта Пікор з бескидського відділу Прикордонної служби, передає Польське радіо

«В суботу контроль пройшло 58 тисяч осіб, у неділю — 59 тисяч. Це в той час, коли у звичайні дні кордон перетинають приблизно 32−34 тисячі осіб протягом доби. Ще вчора, аби виїхати з Польщі через пункт перетину у Корчовій, наприклад, о 19 годині, то треба було чекати 17 годин. А сьогодні, аби виїхати з Польщі, то час очікування становить на тому ж пункті 10 годин», — повідомила Ельжбєта Пікор.

Найдовше зараз чекають водії вантажних машин — від 33 до 21 години у Медиці, Корчовій, Гребенному та Дорогуську. «Ми надіємось, що таке накопичення руху — вже позаду. Найбільше машин було у минулі вихідні. Зараз ми сподіваємось, що ситуація внормується. А вже після свят знову будуть черги, це будуть так звані повернення», — розповіла Ельжбєта Пікор.

Прикордонна служба рекомендує водіям встановити додаток «Мобільний кордон», де у реальному часі можна перевіряти час очікування на контроль.

Схожі новини