Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Взимку ціна на газ у платіжках зростати не буде, - Гончарук

  • 22.12.2019, 09:15
  • 1 067

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що завдяки новим газовим домовленостям між Україною і РФ протягом зими 2019/2020 ціна на газ для українців не зросте

Про це він заявив у відеоблозі за підсумками тижня, розміщеному на YouTube, передає УНІАН.

«Урядова делегація успішно завершила переговори про підписання нового контракту про транзит російського газу в ЄС. У зв'язку з цим ми отримаємо контракт на 5 років з достатніми обсягами, щоб Україна і Європа почували себе безпечно в плані енергетики», — заявив він.

За словами Гончарука, тариф на прокачування російського газу буде встановлюватися не на двосторонніх переговорах, а за європейськими правилами.

«Чому це важливо для нас — ми не будемо заручниками двосторонніх переговорів, а будемо працювати за європейськими цивілізованими правилами, які діють у країнах Європи». «Що це означає для українського бізнесу і українців. Це означає, що цієї зими ціна на газ зростати не буде. Це дає нам можливість знизити цифру в платіжці за комунальні послуги за опалення», — підсумував прем'єр.

Нагадаємо, 20 грудня представники Європейської комісії, України та Російської Федерації досягли остаточної домовленості з принципових позицій щодо транзиту російського газу через територію України після 2019 року.

Схожі новини