Передплата 2024 ВЗ

Генпрокурор звинуватив правоохоронців в "кришуванні" грального бізнесу

"Ситуація, коли особи, на яких законом покладено обов’язок протидіяти «гральному бізнесу», його очолюють – неприпустима", - Руслан Рябошапка

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка провів робочу нараду в режимі відеоконференцзв’язку з керівниками регіональних прокуратур щодо діяльності правоохоронних органів у сфері протидії гральному бізнесу.

Під час наради прокурори областей доповіли ситуацію з протидії нелегальним казино, замаскованими під лотереї. Зокрема, у ніч на 20 грудня під процесуальним керівництвом органів прокуратури викрито та ліквідовано підпільні гральні заклади у Волинській, Запорізькій, Львівській, Одеській та Харківській областях. В результаті оперативних заходів, проведених в місцях надання послуг у сфері незаконних азартних ігор, правоохоронцями було вилучено ігрові прилади (рулетки, ігрові фішки, карти, ігрові апарати), відеореєстратори, системні комп’ютерні блоки з інтегрованим програмним забезпеченням, чорнову документацію, сервери, чеки, грошові кошти. Допитано осіб, які здійснювали діяльність закладів та осіб, які на час проведення слідчих дій «відпочивали» у вказаних закладах. За кожним епізодом порушення Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні» розпочато досудові розслідування за ч. 1 ст. 203−2 (зайняття гральним бізнесом) та ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

За результатами наради прийнято рішення про створення спільних робочих груп правоохоронних органів, а також забезпечення системної роботи та координації діяльності на цьому напрямі. Окремо було піднято питання причетності правоохоронців до безперешкодної діяльності таких закладів. «Наразі в країні склалася ситуація, коли особи, на яких законом покладено обов’язок протидіяти „гральному бізнесу“, його очолюють. Це неприпустимо і роль прокуратури на цьому напрямі буде жорсткою та безапеляційною», — наголосив Руслан Рябошапка.

Схожі новини