Передплата 2024 «Добрий господар»

"У нас нові правила!". На залізничному вокзалі Києва образили учасницю війни

"Укрзалізниця" вкотре втрапила у скандальну ситуацію – працівників центрального залізничного вокзалу у Києві впіймали на хамстві щодо військових добровольців, які не мають посвідчення учасника бойових дій.

Інцидент трапився 20 грудня приблизно о 4-ій ранку в залі очікування для військовослужбовців. Про нього на своїй сторінці у Facebook розповіла відома волонтерка Аліна Михайлова.

«Добровольці зайти не можуть? Мені відмовили у вході за посвідченням добровольця та посвідченням медика ДУК ПС», — написала вона.

Дівчина зазначила, що іще місяць тому проходила за цими ж документами до зали.

«А тепер в нас нові правила. І жінка просто зачинила переді мною двері на ключ. Не знаю — це працівниця залізниці чи волонтер, але різниці немає — людина мерзота, без будь-якого розуміння та поваги!» — наголосила вона.

За її словами, розділення «добровольці — ЗСУ/УБД» останнім часом вона зустрічає аж занадто часто. До того ж від тих, хто нібито позиціонує себе «ціннісним патріотом».

«І на 5-й рік російсько-української війни все частіше потрібно обстоювати своє право на просто адекватне ставлення. Цьому суспільству потрібні масштабні курси під назвою „як шанувати тих, завдяки кому ти живий і маєш можливість говорити всіляку дичину“. І це стосується далеко не тільки цієї ситуації. Не знаю навіть, кому дякувати за таку „гостинність“ на київському вокзалі до тих, у кого немає УБД», — підсумувала Аліна Михайлова.

Зауважимо, що її допис зібрав понад 600 «лайків» і майже двісті коментарів. Користувачі соцмережі підтримали дівчину й також висловили своє обурення черговим інцидентом із недопущенням військових добровольців за чи без УБД.

Схожі новини