Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У центрі Тернополя пам'ятник Пушкіну переодягли у Йоулупуккі

  • 20.12.2019, 14:57
  • 1 131

Ініціатори перевтілення пам’ятника не виключають, що їхній задум може спричинити негативні публікації в російських ЗМІ

Сьогодні вранці у центрі Тернополя пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну переодягли у фінського різдвяного персонажа Йоулупуккі.

Як директор Туристично-інформаційного центру, один з організаторів «Файного зимового містечка» Тарас Ковальчук, у такому образі пам’ятник стоятиме до 26 січня, інформує УНІАН

«У нас виникла ідея, щоб був якийсь зимовий герой, біля якого б фотографувалися тернопляни та гості міста. Вирішили переодягти Пушкіна. Думали про образ Діда Мороза, але він під „санкціями“, зважаючи на його яскраве радянське минуле. Варіант з св. Миколаєм теж відкинули, бо був би конфлікт національностей. І тоді згадали про Йоулупуккі. Тому Пушкін у нас буде з довгою бородою і в червоному вбранні. Поруч розмістимо відповідну табличку з написом», — розповів Ковальчук.

За його словами, щоб реалізувати ідею, з пам’ятника кілька разів знімали мірки, оскільки з першого разу костюм не сів ідеально. Ініціатори перевтілення пам’ятника не виключають, що їхній задум може спричинити негативні публікації в російських ЗМІ.

«Можливо, вони почнуть хайпити з даного приводу. Але ми не проти, тоді навпаки більше туристів може зацікавитися і приїхати до нас», — зауважив Ковальчук.

Як відомо, місцеві жителі неодноразово виступали за демонтаж пам’ятника Пушкіну, що розташований на вул. Чорновола в центрі Тернополя. Зокрема, у березні цього року після того, як відповідна петиція набрала необхідну кількість голосів, на сесії міськради вирішили провести громадські слухання. У квітні міська рада опублікувала звіт так званих громадських обговорень. У них взяли участь майже 80 осіб. За результатами опитування, 57% громадян проголосували за збереження пам’ятника, за демонтаж — 33%, за перенесення — 10%. Пам’ятник залишили на місці.

Довідка. Йоулопуккі — фінський різдвяний персонаж, який дарує дітям подарунки на різдвяні свята. Ім'я «Йоулупуккі» фінською мовою дослівно означає «різдвяний козел» або «солом'яна коза».

Схожі новини