Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Військова допомога США на 300 мільйонів доларів: Міноборони хоче отримати летальну зброю та ракетні комплекси

  • 18.12.2019, 14:13
  • 734

Виділення Україні допомоги з оборонного бюджету США у розмірі 300 млн доларів дасть можливість отримати летальну зброю, прибережні оборонні ракетні комплекси та протикорабельні ракети.

Про це на своїй сторінці Facebook повідомляє заступник міністра оборони України Аліна Фролова.

«Як і Нижня Палата, Сенат підтримав виділення Україні 300 мільйонів доларів для фінансування оборони та безпеки; це плюс 50 млн до попередньо запланованих. Бюджет включає і можливість отримати летальну зброю, прибережні оборонні ракетні комплекси та протикорабельні ракети», — зазначила Фролова і подякувала американському народу за цей крок та за системність військової допомоги Україні з боку США.

Вона нагадала, що у вересні 2019 року в Міноборони США підтвердили успішність реформування Україною сфери оборони та боротьби з корупцією. «А це — перехід на „п'яту передачу“ у нашій співпраці. Ми продовжуємо співпрацювати і лишаємось надійними союзниками», — вважає урядовець.

Фролова також наголосила на важливості затвердження американських санкцій проти компаній, які беруть участь у будівництві «Північного потоку-2», адже цей проєкт несе пряму загрозу регіональній безпеці і розширює межі гібридного впливу Росії на ключових європейських гравців.

Нагадаємо, Верхня палата американського Конгресу слідом за Палатою представників ухвалила більшістю голосів оборонний бюджет країни на наступний рік, який передбачає, в тому числі збільшену оборонну допомогу для України, а також санкції проти «Північного потоку — 2».

Схожі новини