Передплата 2024 «Добрий господар»

Біля Ради тривають акції протесту проти земельної реформи

  • 18.12.2019, 11:13
  • 537

На площі Конституції біля будівлі Верховної Ради в центрі Києва другий день триває акції протесту проти відкриття ринку сільськогосподарських земель.

Як повідомляє «Інтерфакс-Україна», біля будівлі парламенту зібралося кілька сотень людей. Протест відбувається під керівництвом Національного штабу захисту рідної землі, до якого увійшли партії ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», «Національний корпус», а також профспілки і Всеукраїнська аграрна рада.

Верховна Рада перебуває під посиленою охороною Національної поліції та Національної гвардії, на місці є також працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Обстановка залишається спокійною, сторони не вдаються до жодних активних дій.

Як повідомлялося, 17 грудня біля будівлі ВР у центрі Києва відбувалися одночасно чотири акції протесту. Зокрема, зібралися противники відкриття ринку сільськогосподарських земель під керівництвом Національного штабу захисту рідної землі, до складу якого увійшли представники партій ВО «Свобода», ВО «Батьківщина», Аграрної партії, Національного корпусу, а також Федерація профспілок України та інші організації.

Правоохоронці розібрали та винесли з місця проведення акції на вулиці Грушевського військові намети, які намагалися встановити протестувальники.

У відповідь учасники акції почали кидати в правоохоронців каміння, порожні пластикові пляшки та димові шашки. Було видно також використання сльозогінного газу, проте хто саме його застосував, невідомо.

Пізніше «швидка допомога» забрала постраждалого біля ВР протестувальника.

Згодом радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк повідомив, що внаслідок сутичок учасників протестів і правоохоронців біля Верховної Ради у вівторок постраждали 17 правоохоронців, було затримано 26 осіб.

Начальник столичного главку поліції Андрій Крищенко на брифінгу поінформував, що поліція за фактом сутичок відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу Кримінального кодексу України) Кримінального кодексу України.

Він додав, що двоє цивільних осіб звернулося до лікарні, зараз з ними спілкуватимуться поліцейські, щоб з'ясувати, як вони отримали тілесні ушкодження.

Як повідомили в прес-службі поліції Києва, слідчі готують оголошення підозри трьом активним учасникам акції протесту біля Верховної Ради України 17 грудня.

Схожі новини