Передплата 2024 «Добре здоров’я»

За кордоном залишається майже 4 млн українців, - Дубілет

  • 18.12.2019, 11:58
  • 650

З 2010 року за кордоном залишаються майже 4 мільйони українців.

Про повідомив міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

«Ділюся одним з найважливіших графіків України. Дані по міграції з 2010 року. А також несподіваний висновок, який можна зробити на його підставі. Тут ми бачимо кількість громадян України, що офіційно перетнули наш кордон — в'їзд та виїзд. А також підсумкове сальдо (червона депресивна лінія)», — відзначив він, додавши відповідний графік.

За його словами, рівень міграції серед українців постійно зростає.

«Отже, що ми бачимо. З 2010 року за кордоном залишилося майже 4 мільйони українців. Міграція носить яскраво-виражений циклічний характер. Постійний тренд — вгору. Виключення — у 2014 році. Судячи з усього, це пов'язано з початком війни, а також відсутністю обліку міграції на окупованих територіях», — акцентував увагу Дубілет.

Також міністр пояснив, що українці частіше стали їздити до Європи, ніж до Росії.

«Те, що мене здивувало. Безвіз істотно не вплинув на підсумкові цифри міграції і сальдо. Я це пояснюю тим, що відбувся перерозподіл — люди стали менше їздити в Росію (принаймні, офіційно), і більше — в Європу. Що ж, будемо робити все, щоб економіка зростала швидше, і в українців було менше приводів виїжджати з дому», — додав Дубілет.

Нагадаємо, Кабмін розпочав проект, яким хоче побороти «зарплатне рабство» в Україні. Тобто надати людям можливість самим обирати, на картку якого банку вони будуть отримувати зарплату.