Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вбивство Шеремета: музикант-атовець Антоненко відмовився давати покази

  • 18.12.2019, 10:34
  • 843

Один з підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета - музикант Андрій Антоненко - відмовився давати покази слідству.

Про це повідомляє група його адвокатів, передає УНІАН.

За інформацію захисників, Антоненко досі перебуває в ізоляторі тимчасового тримання та не визнає власної провини. «Слідчий вчора намагався допитати Андрія, але він вимушений був скористатись правом передбаченим ст. 63 Конституції України (тобто відмовитись давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів). Такий вчинок був обумовлений тим, що його на всю країну вищі керівники поліції, міністр МВС, генеральний прокурор, а також особисто президент України в один голос фактично назвали злочинцем. З огляду на це ми припускаємо, що зі сторони слідчих буде певна упередженість», — йдеться у повідомленні.

Як зазначають адвокати, у подальшому фігурант буде свідчити, але «лише коли переконається в неупередженості слідства». Нагадаємо, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня цього року у Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства Шеремета підозрюють п'ятьох осіб: музиканта Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко (псевдонім «Лиса»), Яну Дугарь та подружжя Інни («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків. За версією слідства, саме Антоненко разом з Кузьменко нібито заклали вибухівку під автомобіль Шеремета. Правоохоронці стверджують, що метою вбивства журналіста була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

Схожі новини