Передплата 2024 ВЗ

Пінчук був агентом КДБ? Нардеп зробив сенсаційну заяву про минуле олігарха

  • 17.12.2019, 18:25
  • 2 191

Народний депутат Андрій Деркач оприлюднив оригінал агентурної розписки, написаної українським бізнесменом Віктором Пінчуком про зобов’язання служити КДБ і Радянському Союзу.

Документ Деркач показав на прес-конференції, яку транслював телеканал «112 Україна».

«Я зараз в руках тримаю оригінал агентурної розписки, яка була написана власноручно Пінчуком. У цій агентурній розписці Віктор Михайлович бере на себе зобов’язання служити Радянській батьківщині і КДБ СРСР. Згідно підписці, агентурний псевдонім Віктор Михайлович вибирає „Валерій“. Такий, агент Валерій. Я впевнений, що не кожен з вас тримав у руках підписку агента КДБ, тим більше, олігарха, що фінансує Хілларі Клінтон на виведені з українських банків гроші. Я дам вам таку можливість», — заявив Деркач, передавши документ журналістам.

Також Деркач привітав Пінчука з днем чекіста, який колишні співробітники КДБ відзначають 20 грудня.

«Оскільки зателефонували люди, також колеги Віктора Михайловича Пінчука по роботі в КДБ, вони відзначили, що його робота була дуже плідною в документальному плані, і просили привітати його з прийдешнім святом, днем чекіста, який всі колишні співробітники КДБ і агенти КДБ за традицією відзначають 20-го грудня», — зазначив нардеп.

Нардеп також заявив, що Пінчук нібито згортає весь свій бізнес і збирається тікати з України, адже проти нього розгорнеться масована.

Нагадаємо, українського олігарха Віктора Пінчука в серпні викликали в якості свідка на допит в Генеральну прокуратуру, але він не прийшов. Згідно з порядком, Пінчук повинен з’явитися на допит для проведення процесуальних дій з його участю в якості свідка у кримінальному провадженні щодо «чорної бухгалтерії» Партії регіонів від 19 серпня 2016 року.

Пінчук жертвував гроші на передвиборну кампанію Хілларі Клінтон на виборах 2016 року. Він давній прихильник демократів, має стосунки з мільярдером Джорджем Соросом. Останньому приписують величезний вплив на українську політику.

Нещодавно в Україну приїжджав адвокат Дональда Трампа Руді Джуліані, який шукав компромат на демократів перед виборами 2020 року. Зокрема, в США зараз обговорюють корупційний скандал, в якому був замішаний кандидат від демократів Джо Байден і вся верхівка партії

Схожі новини