Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Від витинанки до «фруктових чоловічків»

У галереї «Зелена канапа» з 10 грудня до 12 січня експонується щорічна Різдвяна виставка

«За 13 років існування щорічної Різдвяної виставки у ній взяли участь 130 художників зі всієї України та з-за кордону, — розповідає господиня „Зеленої канапи“ Олеся Домарадзька. — Хоча здебільшого все ж зі Львова. У 2007 році їх було тільки 11, а на минулій (2018−19 років) вже 53 автори представили свої роботи в живописі, графіці, склі, кераміці, скульптурі, авторській ляльці, дереві, левкасі».

Цьогоріч Різдвяна виставка є не менш насиченою завдяки півсотні її учасників, і ще більш високого рівня. Адже багато художників «зросли» разом з галереєю «Зелена канапа».

Щорічна Різдвяна виставка в «Зеленій канапі» демонструє максимально репрезентативний зріз мистецьких здобутків за рік. Це своєрідна відзнака для найцікавіших художників — львів`ян, що спеціально для цієї виставки готують свої твори про зимові свята, Різдво, втілюють традиційні і несподівані алюзії на тему святкового духу зимових днів і різдвяних традицій. Цю виставку не можна пропустити.

Кожна робота є оригінальною і самобутньою. Постійний учасник щорічної Різдвяної виставки художник Петро Сипняк представив картини різдвяної тематики. Вперше бере участь у виставці майстриня Дарія Альошкіна, яка надала свою витинанку.
Майстриня Олена Цілуйко теж є постійною учасницею щорічних Різдвяних виставок. Вона презентує свої роботи — дуже цікаві авторські ляльки. Цього року це кумедні чоловічки з екзотичними фруктами замість голів.

— Хотілося цього разу легкого підходу до вирішення теми Різдвяної виставки, — розповіла журналістові «ВЗ» Олена Цілуйко. — Подумала про екзотичні фрукти, які до нас привозять, і які є атрибутами зимових свят. Хотілося веселішого підходу, щоб вони людям піднімали настрій. З ляльками я беру участь у цій виставці понад 10 років. Спочатку була серія прикрас на ялинку. Кожного року вигадувалися нові історії, були нові ляльки. У Різдвяні свята з дитинства всі налаштовані на казку і очікування дива. А я хочу кожного року зробити свою казку. Намагаюся відходити від попередньої теми і створити щось нове. Я не роблю ляльок на релігійну тему, вони в мене світські, але максимально наближені до тематики цих свят.
Цікавим є навіть те, що роботи з виставки можна купувати.

Схожі новини