Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Кропивницькому в'язні влаштували бунт у СІЗО – ситуація неконтрольована

  • 17.12.2019, 16:28
  • 640

У СІЗО в Кропивницькому в'язні зчинили бунт – співробітники втекли з корпусу, ситуація залишається неконтрольованою.

Про це повідомив колишній очільник Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький, передає ТСН.

Він розповів, що з ізолятора намагалися вивезти «смотрящих» за СІЗО до ізолятора тимчасового тримання Нацполіції. При цьому керівництво було невідомо про це. Через незадовільну ситуацію у СІЗО очільник області доручив поліції, СБУ та іншим правоохоронним органам вжити заходів для стабілізації обстановки. Під цим приводом було вивезено двох «смотрящих».

«Коли намагалися вивезти третього — головного „смотрящего“ — співробітники слідчого ізолятора не дуже сприяли вивозу, дали йому можливість вільно пересуватися, зібрати речі, попрощатися з усіма, що останній використав для того, щоб не підкорятися вимогам і адміністрації СІЗО, і поліції, а закликав інших в`язнів до непокори та… супротиву», — зазначив Старенький.

За його словами, коли ув`язнений прямував до камери нібито за речами, він зайшов у кабінет до психолога, з якою в нього були неприязні стосунки, та кілька разів вдарив її. Потім він зчинив бунт.

«Почали виходити з камер в`язні, позабирали у співробітників ключі від камер, співробітники всі з корпусу повтікали до адміністративної будівлі, у корпусі не залишилось жодного співробітника… На вечірній час їх всіх розпустили додому… Мені не зрозуміло, чому сигналу тривоги та збору груп швидкого реагування не було», — зауважив екс-очільник пенітенціарної служби.

Старенький повідомив, що станом на ранок, ситуація залишається неконтрольованою адміністрацією СІЗО, жодних заходів наразі не вживається, а охорона не посилюється.

Схожі новини