Передплата 2024 «Добра кухня»

Скандал у МОЗ: заступниця Міністерки охорони здоров'я Младена Качурець подала у відставку

  • 17.12.2019, 13:34
  • 957

Заступник міністра охорони здоров'я України Младена Качурець написала заяву про відставку.

Про це Качурець повідомила у Facebook.

Вона зазначила, що понад три місяці тому погодилась стати заступником міністра охорони здоров’я, бо була переконана, що «нове політичне керівництво міністерства, як і було задекларовано перед журналістами, прийме естафету трансформації охорони здоров’я та спільно із сильною командою держслужбовців продовжить втілювати заплановане».

«Я знала і дуже чітко розуміла, що в деяких напрямках, де особливо гостро назріла необхідність кардинальних змін, ми зустрінемо спротив тих, кому всі ці 28 років (а може й більше) було комфортно в умовах існування непрозорих правил, ще радянських підходів до розподілу ресурсів держави, колективної безвідповідальності та патерналізму. Знала, що зустрінемо критику тих, хто „за зміни, тільки не в нашому колгоспі“. Але я також була переконана, що міністерка, Зоряна Скалецька, яку я знала зі студентських років як викладачку і експертку з медичного права, також розуміє необхідність приймати часом непопулярні, але потрібні рішення, усвідомлює важливість командної роботи», — додала вона.

Водночас, за словами Качурець, «з перших днів після призначення стало зрозуміло, що про командну роботу та формування спільної політичної позиції не йдеться».

«Всі спроби ініціювати налагодження такої роботи, зібратися разом з командою заступників та керівниками підрозділів МОЗ, визначити стратегічне бачення, обговорити ключові політичні рішення та курс — щоб кожен в Міністерстві розумів мету і логіку тих чи інших кроків — ігнорувалися або блокувалися. Я як заступник Міністра не бачила та не брала участі в опрацюванні та погодженні документа, який ліг в основу Програми діяльності Кабінету Міністрів України.

Для більшості працівників в МОЗ ухвалений документ з визначеними цілями став несподіванкою", — заявила Качурець. Також, за її словами, досі немає затвердженого наказом розподілу обов’язків між заступниками міністра.

«Без розподілу обов’язків ніхто з заступників не має можливості повноцінно реалізувати свої повноваження та працювати на результат, приймати самостійні рішення і нести за них відповідальність», — заявила Качурець.

«Залишатись надалі на посаді для мене з багатьох причин — це компроміс із совістю, на який я не піду», — резюмувала Качурець.

Младена Качурець була призначена на посаду заступника міністра охорони здоров'я 11 вересня 2019 року.

Раніше керівник директорату стратегічного планування та євроінтеграції Ірина Литовченко заявила, що до кінця року звільниться з Мінінстерства охорони здоров'я разом з практично усією командою.

Напередодні повідомлялося, що у МОЗ хочуть забути про Супрун і її команду. Колишня керівниця Міністерства охорони здоров’я заявила, що з сайту міністерства зникли всі згадки про її команду.

Схожі новини