Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Депутат ПАРЄ від Німеччини закликав долучити до "нормандських переговорів" терористів "Л/ДНР" , - ЗМІ

  • 16.12.2019, 11:13
  • 890

У Німеччині заявили, що представники "ДНР" і "ЛНР" повинні бути залучені в переговорний процес щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Таку заяву в неділю, 15 грудня, зробив глава комітету економічного співробітництва і розвитку, охорони здоров'я фракції «Альтернатива для Німеччини» бундестагу, член ПАРЄ Ульріх Оеме, повідомляє OBOZREVATEL з посиланням на ТАСС. Він взяв участь у зустрічі в столиці Білорусі Мінську з представниками ОРДЛО.

«У переговорах у форматі „нормандської четвірки“ — Німеччини, Франції, Росії та України — відсутній дуже важливий учасник — це окремі райони Донецької і Луганської областей», — сказав Оеме.

Член бундестагу додав, що виступив «у Раді Європи з ініціативою налагодити і просунути переговори з «ДНР» і «ЛНР».

«У ПАРЄ на січневій сесії я запущу ініціативу, сподіваюся, отримаю 20 голосів, щоб ініціювати резолюцію», — сказав парламентарій. Оеме запевняє, що перед зустріччю в Мінську він довів до відома МЗС Німеччини і посла України в ФРН.

«Для нас абсолютно важливо, щоб був діалог із тими, хто бере участь у „нормандському форматі“, і налагоджувати прямий діалог між „республіками Донбасу“ та Україною», — сказав «уповноважений представник Луганської народної республіки» на переговорах контактної групи, так званий міністр закордонних справ «ЛНР» Владислав Дейнего. «Глава МЗС ДНР» Наталія Ніконорова також привітала таку ініціативу.

Схожі новини