Передплатити Підтримати

Із січня українську курятину перевірятимуть на антибіотики

Асоціація "Союз птахівників України" розробила та затвердила нові вимоги для виробників курятини, і з січня 2020 року проводитиме моніторинг виробників м’яса птиці на вміст антибіотиків

Про це повідомляє пресслужба асоціації, передає УНІАН

З 1 січня розпочнеться тримісячний моніторинг виробників курятини, після чого підприємства отримають право наносити додаткове маркування на продукцію, отриману без застосування антибіотиків.

«Асоціація» Союз птахівників України «, за підтримки FAO, ЄБРР і Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, розробила і затвердила вимоги щодо вирощування птиці без застосування антимікробних засобів, а також Стандартну операційну процедуру підтвердження відповідності потужностей птахопідприємств даним вимогам» , — йдеться в повідомленні.

Контрольований моніторинг залишків інгібіторів і токсинів в кормах, воді, кінцевої продукції і продуктах життєдіяльності птиці протягом всього циклу її вирощування проведуть на чотирьох підприємствах: Миронівська птахофабрика, яка входить в групу МХП (ТМ «Наша Ряба»), Вінницька птахофабрика групи МХП (ТМ «Наша Ряба»), Володимир-Волинська птахофабрика (ТМ" Епікур «), Ясенсвіт Г К Ovostar Union (ТМ» Ясенсвіт «).
Після тримісячних досліджень проведуть оцінку відповідності (аудит).

«Результати аудиту та висновок про відповідність будуть вважатися підставою для надання права наносити маркування на харчовий продукт компаній», — відзначають в асоціації.

Результати перевірок будуть доступні на сайті асоціації.